Smedstad ridsportcenter

Vi byggde en toppmodern ridanläggning på uppdrag av Lejonfastigheter.

Med målsättning att bygga Sveriges bästa kommunala ridsportanläggning tilldelades NOVAB uppdraget att bygga Smedstad Ridsportcenter. Objektet har en behandlad tomtarea på 10 hektar och omfattar anslutande ridhus och stall samt domartorn, pannhus, utomhusbanor och hagar.

En toppmodern anläggning med fokus på lättjobbade ytor

Vackert beläget i Tinneröds naturreservat byggdes den toppmoderna anläggningen på uppdrag av Lejonfastigheter. Anläggningen nyttjas för ridskoleverksamhet som drivs av Linköpings Fältrittklubb.

Under samma tak innefattar de två huvudbyggnaderna totalt två ridhus, stall med plats för 60 boxar, gäststall med 10 boxar samt utrymmen för omklädning, teorisalar, café och restaurang. 

Fokus i projektet har varit att skapa så bra miljöer som möjligt för häst och ryttare genom ljusa och rymliga stallar med lättjobbade ytor. Golvet i stallet är ljuddämpat med gummimattor för att uppnå en bättre akustik och utgödslingssystemet automatiserat.

Ett projekt med miljöklassade materialval

Hela projektet genomsyrades av ett starkt hållbarhetsfokus. Alla byggnader är konstruerade med limträstomme från Moleven Töreboda och materialvalen miljöklassade. För att undvika långa transporter valde man lokala leverantörer i största möjliga mån. Solceller och luftvärmepumpar bidrar dessutom till en mer energieffektiv byggnad.

Projektinformation

Plats/ort

Smedstad, Linköping

Entreprenadform

Delad totalentreprenad

Kontaktperson

Peter Larm

Projektperiod

Aug 2014 – juni 2016

Kund

Lejonfastigheter AB

Vill du var med och bygga framtiden med oss?

Fler projekt

Här visar vi ett urval av olika projekt vi på NOVAB utfört.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor! Ring 0506-160 95 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontaktsidan.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.