Sigtuna Gym & Padel

Vi byggde padelhall och gymnastiksal tillsammans med Turako.

I Sigtuna fick NOVAB i uppdrag att bygga ny padelhall och gymnastiksal som en del av Sigtuna Stadsängar åt återkommande kunden Turako. Projektet genomfördes under totalentreprenad och byggnaderna karaktäriseras av sin estetik och hållbarhetsprofil.

Padelhallen, som är Sigtunas första renodlade padelhall, har haft stort fokus på design och att förmedla hög premium-känsla. Den moderna byggnaden är ritad av Street Monkey Architects och omfattar fyra inomhusbanor, omklädningsrum, lounge, café och läktare med golfsimulator. Därtill även en utomhusbana. Verksamheten kommer drivas av Sigtuna-baserade WE Träning och Hälsa som ägs av Niklas Wikegård och Jonas Eriksson.

Limträstomme från Moelven

Den bärande strukturen består av limträstomme levererat av Moelven. För att uppfylla kravet på 10 meter fritt till tak och samtidigt klara av begränsningen på utvändig plushöjd fick banorna sänkas 1,25 m. Detta har medfört generöst med spelyta på höjden såväl som en behaglig siktlinje för åskådare redan från entréplan. Utvändigt är nedre delen av hallen beklädd i träpanel med utanpåliggande ribbor i likadan kulör. Resterande del av byggnaden består sedan av sandwichpanel från Paroc Panel System.

Gymnastikhall i anslutning till den nya skolan

Gymnastikhallen är även den ritad av Street Monkey Architects och ligger i anslutning till den nya skolan. Byggnaden rymmer förutom gymnastiksal också förråd, omklädning och aktivitetsrum fördelat på två våningar.

Stommen består av limträ från Moelven och fasaden har träpanel med utanpåliggande ribbor i stående utförande på tre sidor. På gavelsidan, där huvudingången är placerad, ligger panelen diagonalt utan ribbor.

Projektinformation

Plats/ort

Sigtuna

Entreprenadform

Totalentreprenad

Kontaktperson

Per-Axel Brånfelt

Projektperiod

Mars 2020 – juni 2021

Kund

Turako AB

Vill du var med och bygga framtiden med oss?

Fler projekt

Här visar vi ett urval av olika projekt vi på NOVAB utfört.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med teknisk support. Ring 0506-160 95 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontaktsida.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.