Ridhus

Vi projekterar och genomför framtidens ridhus

Ridhusprojekt är något vi behärskar bättre än kanske någon annan aktör i branschen, tack vare ett stort antal framgångsrikt genomförda projekt över hela landet. Att bygga ridhus innebär utmaningar utöver det vanliga, när viktiga djurskyddsaspekter måste balanseras mot frågor kring arbetsmiljö, säkerhet och tillgänglighet för besökare i alla åldrar.

Vi har genomfört flera framgångsrika projekt

Bland faktorerna som gör oss konkurrenskraftiga finns förutom lång erfarenhet och en välfylld kunskapsbank även det faktum att vi har väletablerade samarbeten med lika erfarna arkitekter, konstruktörer och ventilationsexperter. Vi vet till exempel hur viktigt det är med bra ljusinsläpp såväl som god akustik och ventilation för att säkerställa ett bra klimat för häst och ryttare.

I vissa fall skall ridhuset anpassas för läktare, innefatta omklädning- och personalutrymmen samt ha möjlighet till servering. Detta påverkar byggnadens dimensionering och ställer ytterligare krav på installationer.

Du kan vara säker på att det blir klart på utsatt tid

Vid ridhusbyggen faller ofta valet på limträbalkar, som tack vare sina goda hållfasthetsegenskaper ger de önskade stora spännvidderna utan problem. Även när det gäller brandhärdighet har limträet stora fördelar. Ur hållbarhetssynpunkt är limträ också ett utmärkt val, som kombinerar låg klimatpåverkan med högvärdig estetik. Sammantaget är det ett material vi behärskar mycket väl, med stor vana att hantera de stora balkarna på ett säkert sätt.

När du låter oss på NOVAB styra såväl projektering som genomförande av ett ridhusbygge kan du vara säker på att det går rätt till, att kalkylerna håller och att bygget blir klart på utsatt tid.

Vi leder dig genom hela processen

Projektledning

Vi tar byggprojektet hela vägen från idé till färdigställd byggnad. Genom att i tidigt skede bidra med vår erfarenhet kan vi lyfta kritiska och avgörande delar och se till att handlingarna utgör rätt bas för bygget. Som projektledare ligger vi ett steg före genom hela processen. Detta är ett måste för att projektet skall uppfylla kundens önskemål samtidigt som de ekonomiska ramarna skall hålla.

Projekteringsledning

En effektiv projekteringsledning går ut på att leda, styra och samordna samtliga inblandade arbeten under projekteringen för att skapa rätt förutsättningar för projektet. Vi anpassar och skräddarsyr projektet efter kundens behov utifrån gällande krav och regler. Därför krävs erfarenhet, bred kompetens samt förmåga att jobba mot utsatta mål.

KMA

Vi driver och samordnar projektets kvalitéts-, miljö- och arbetsmiljöarbete, vilket innebär att vi tar fram underlag och handlingar för att garantera att projektet uppfyller ställda krav. Detta innefattar bland annat kvalitetskontroller och styrning av eventuella underentreprenörer.

Byggledning

Byggledningen bildar grunden för ett lyckat genomförande. Under produktionen håller vi i byggmöten där avtalsfrågor, eventuella ändringar, tider, teknik och miljöhänsyn behandlas. Vi ansvarar även för kostnadskontroll och att arbete och material håller avtalad kvalitet.

Besiktning

Vi initierar besiktningar och ser till att bygget motsvarar de krav och önskemål som beställaren betalat för.

Garantitid

En byggnad skall behålla sitt värde och fungera under många år. För oss är det alltid en målsättning att lämna ett fullt färdigställt och exemplariskt projekt. Vid garantiärenden är det platschefen som följer upp eventuella felanmälningar. Vi ser ett värde i att samma person som lett byggnationen och som har bäst koll på projektet ansvarar för och driver åtgärdsarbetet.

Liknande projekt

Här visar vi ett urval av olika projekt vi på NOVAB utfört.

Kontakta oss!

Vi svarar gärna på dina frågor! Ring 0506-160 95 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontaktsidan.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.