Vi byggde en ridsportanläggning för ridskoleverksamhet på uppdrag av Nyköpings kommun.

Nyäng ridsportanläggnig

Vi byggde en ridsportanläggning för ridskoleverksamhet på uppdrag av Nyköpings kommun.

På uppdrag av Nyköpings kommun har NOVAB byggt en ny ridsportsanläggning på Arnö, Nyköping. Projektet utfördes under totalentreprenad och omfattar 4,6 hektar med hagar, utvändig ridbana och byggnader bestående av ridhus, stall, serviceutrymmen och personaldel.

En ridsportanläggning med många möjligheter

Den nya ridsportanläggningen skall brukas för ridskoleverksamhet och även ge förutsättningar för regionala och nationella tävlingar. Anläggningen är dimensionerad för ca 40 ridskolehästar som skall gå i lösdrift och därmed vistas utomhus dygnet runt i en aktiv grupphästhållning. 

Projektet innefattar ridhusbyggnad med tillhörande personaldel i 2 våningar bestående av teorisalar, omklädningsrum och café. Därtill en anslutande stallbyggnad samt fristående ligghall och servicebyggnad för foderförvaring, fordon och vagnar, karantänboxar och gödselplatta.

Den bärande strukturen i limträ genomsyrar hela ridhusbyggnaden och är levererad av Moelven i Töreboda. Utmärkande för anläggningen är dessutom att ridbanan bevattnas genom underbevattning enligt ebb- och flodsystem.

Projektinformation

Plats/ort

Nyköping

Entreprenadform

Totalentreprenad

Kontaktperson

Peter Larm

Projektperiod

Jan 2020 – nov 2021

Kund

Nyköpings kommun

Vill du var med och bygga framtiden med oss?

Fler projekt

Här visar vi ett urval av olika projekt vi på NOVAB utfört.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor! Ring 0506-160 95 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontaktsidan.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.