Praktik och lärlingsanställning

Välkommen som praktikant eller lärling!

Vi på NOVAB tar emot praktikanter med stor glädje. Det gör vi eftersom praktik ger oss möjlighet att visa samhällsansvar och ge något tillbaka, samtidigt som vi får tillfälle att lära känna morgondagens potentiella medarbetare lite närmare. Praktik innebär helt enkelt en unik chans för oss att visa upp alla de kvaliteter som byggaryrket innebär.

Praktik – vägen till ett fritt och utvecklande yrke

De resurser som behövs för handledning och för att pussla ihop olika skolors varierande praktikupplägg med våra projekt avsätter vi gärna, eftersom resultaten är så givande. Vår positiva grundinställning har bland annat lett till ett nära samarbete med gymnasieskolornas bygglinjer runtom i länet.

Vi uppskattar särskilt engagemanget från lärarna, som följer våra pågående projekt med stort intresse. De vet att vi ställer höga krav på våra praktikanter – men de vet framförallt att vi på NOVAB alltid ställer upp när det gäller.

Lärlingsanställning

En lyckad praktiktid leder i många fall vidare till en lärlingsanställning, som är en av våra allra viktigaste rekryteringsvägar. Därför har vi som mål att anställa två till tre nya lärlingar varje år. Att vara lärling innebär att du under handledning med täta avstämningar får lära dig yrket. Målet är att du under lärlingstiden ska få utföra så många olika arbetsuppgifter som möjligt och växla mellan minst två olika arbetslag. Det ger dig goda möjligheter att hitta ett sammanhang där du trivs – och att känna efter att yrket verkligen är rätt för dig.  

När du sedan är etablerad byggare har du alla möjligheter att växa vidare inom organisationen genom att fortbilda dig och anta nya utmaningar.

VI VILL HÖRA AV DIG!

Intresserad att praktisera eller jobba som lärling hos oss? Välkommen med din ansökan! Tveka inte att kontakta Paulina om du har några frågor.

Paulina Jacobsson

Personalansvarig

0506-184 17

paulina.jacobsson@novab.se

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Samtycke(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.